Om Efterskolen Lindenborg

Musik- og Idrætsefterskole midt på Sjælland. Efterskolen Lindenborg er en bogligt orienteret skole, med fokus på dig i fællesskabet Vi elsker musik og idræt og skolens valgfag kan vælges uanset klassetrin og fylder op til 12 timer på skemaet. Vælg mellem Fitness, løb, krea, band, klaver, guitar, kor, fodbold, volleyball, roning(outrigger), dans og boost fag.

Vil du være med til at opleve positive udfordringer og individuel anerkendelse?

Vi lægger stor vægt på at se hver enkel elevs individuelle behov, det gælder både personligt og fagligt. Vi er gode til at skabe et miljø hvor ansvarsbevidsthed og medmenneskelighed trives i et varmt fællesskab så skoleopholdet bliver en uforglemmelig oplevelse og igangsætter for voksenlivet.

 

Vi tilbyder undervisning i prøvefagene på 9. og 10. klassetrin og afslutter året med folkeskolens prøver. Ud over de obligatoriske fag kan man i 10. klasse vælge ekstra volley- og fodboldtræning. Desuden tilbydes alle elever en bred vifte af spændende linjefag. Efterskolen Lindenborg har ugentlige CONNECT- timer med særlig vægt på den enkeltes personlige udvikling og det at være en del af noget større. Ud fra et kristent menneske- og livssyn arrangeres der undervisning og foredrag om livets store spørgsmål, diverse happenings og udflugter

EL-213.jpeg

VÆRDIER

Efterskolen Lindenborg er en musik- og idrætsefterskole med dig i fokus.

  • Vi mener, at ethvert menneske er værdifuldt ene og alene fordi, det er til.

  • Vi mener, at vi ikke skal præstere for at blive elsket eller accepteret, men at vores handlinger og holdninger i forhold til andre udspringer i, at man er OK.

 

  • Vi prioriterer at have tid til en snak. Vi forsøger at tage udgangspunkt i den enkelte og starte løsninger med udgangspunkt i den enkeltes situation.

 

  • Vi har en høj faglighed. Det betyder at vi har dygtige lærere og forsøger at skabe de bedste vilkår og rammer for undervisning.

 

  • Vi har et indbydende undervisningsmiljø og arbejder med flere forskellige ordninger i undervisningen – alle med det fokus at der bliver tid til den enkelte og dennes behov for udvikling. Det er vigtigt for os, at du udvikler dig i de boglige fag.

 

  • Vi prioriterer øvelse og træning højt. Det betyder at hverdagen hos os er præget af musik- og idrætsaktiviteter, og at der også her er gode muligheder for at den enkelte kan øve sig og/eller træne.

 

  • Vi har fokus på fællesskabet. Fordi vi både vægter din personlige udvikling, men samtidig den enkeltes evne til at spille ind i fællesskabet og være noget for andre. Det handler om at opdage sit eget og andres potentiale.

  • Vi har en holdning til livet – og vi tror på en levende og aktiv Gud. Vi mener at troen, er væsentlig i forhold til mange aspekter af livet, og vi opfordrer derfor alle til at forholde sig til de store spørgsmål i livet. Vi vil gerne være eksponenter for en autentisk, levende og selvvalgt kristentro.

EL-157-min.jpg
EL-7-min.jpg

VORES TRO

En skole med holdning til livet!

Du skal ikke tro noget bestemt for at blive elev på Efterskolen Lindenborg, men du kan forvente at møde medarbejdere og elever, for hvem kristentro er det livsgrundlag der giver formål og retning i livet.
 

Kristentro er fundament og det grundlag som vi står på og laver efterskole ud fra.

Vi vil som skole og enkeltpersoner forsøge at kommunikere en autentisk, levende og selvvalgt kristentro og pege på muligheder for at være en del af et kristent fællesskab.


Kristentro er værdier – ikke regler.

Det er retningslinjer og rammer for et godt liv. Værdier som kærlighed, tilgivelse, omsorg, respekt og engagement er vigtige for os, ligesom vores praksis i sprog, samvær, fællesskab og forventninger bygger på at ethvert menneske har uendelig stor værdi, er udtænkt og villet af Gud. Vi tror at du er unik, værdig til at blive elsket og har noget at biddrage til fællesskabet med.


På den baggrund vil vi gerne vise dig at du er værdifuld. Møde dig med anerkendelse, lytte til dig, din historie og dine synspunkter. Og på den baggrund vil vi sætte grænser – for at passe på dig og på andre.

Vi tror at værdier skaber holdninger, at holdninger skaber adfærd, at adfærd bliver til vaner og at vaner bliver den enkeltes ”skæbne”. Derfor vil vi føre samtaler om værdier og vi vil udfordre holdninger og stille krav til adfærd.


Kristentro er personlig stillingtagen

Men ligesom mennesker er forskellige, sådan er vores tro det også. Det skal der være plads til – og plads til på forskellig måde at finde frem til det der er vigtigt. Vi ser forskellighed som en ressource.

 

Vi har ikke til formål at trække troen ned over hovedet på folk, men vi opfordrer til personlig stillingtagen i mange forskellige sammenhænge. Og vi vil udfordre dig med nogle af livets store spørgsmål.


Kristentro er fællesskab – med Gud og med andre mennesker

Derfor udfoldes troen bedst i fællesskaber – hvor den bliver udfordret af spørgsmål, hvor den bliver næret af at lære nyt og hvor den finder tryghed i bekræftelse fra andre. Derfor skaber vi rammer for at sådanne fællesskaber kan opstå.


Kristentro er ansvar
Derfor engagerer vi os, som efterskole, i vores verden – både i de ting der ligger lige foran os – men også helt konkret i et støtteprojekt blandt fattige rumænske skolebørn.

EL-194.jpeg
_DSC0644-min.jpg

VORES RAMMER

På Efterskolen Lindenborg prioriterer vi idræt og musik, og eleverne kan frit boltre sig i hallen, fodboldbanen, volleybanen og skolens musiklokaler.
 

Som elev bor du sammen med en værelseskammerat på 2 mandsværelse. Det er jeres ansvar at værelset er rent, pænt og hyggeligt.
Man må gerne medbringe mindre genstande og billeder til at gøre værelset til et rigtigt hjem.

 

Vi ligger lige ud til Roskilde Fjord og her kan man bade og ro eller bare gå en tur ved strandbredden. Vores grønne arealer bruges i de lune perioder
til at hænge ud, spille rundbold osv. Det er her vi knytter bånd og danner fællesskab.

 

Vores skolebygning er nybygget, og byder på store klasselokaler, frikvartersområde og hallen.
Det er her man er i løbet af skoledagen. Om formiddagen bliver der bragt friskbagte boller og frugt op, så man kan holde til en hel dags skole.

EL-154-min.jpg