Hverdagen

Rejser

Skiferie- Hvert år i uge 6 tager vi på en skilejrskole i enten Sverige eller Norge. Her venter 5 dage med alpint skiløb og tonsvis af fællesskab og hygge i hytterne.
Mange har aldrig stået på ski før, men vores ansatte sørger for at alle, uanset niveau, får en god tur og udvikler deres skiløb. Vi sørger naturligvis for at udstyre eleverne med skiudstyr og liftkort.

Tjekkiet- Som noget nyt, tager vi i efteråret ud på en lille tur til Tjekkiet. Når man som efterskole er på tur, sker der altid noget fantastisk med fællesskabet, og det er netop derfor vi skal af sted.
Her får man mulighed for at opdage nye venner, og få et endnu tættere forhold til sine efterskole kammerater. Vi skal på turen udfordres og grænser skal rykkes- Tjekkiet byder på mange sjove aktiviteter som kan netop det.

Værelseskammerat/roomie

Når du starter på efterskolen får du en værelseskammerat eller roomie. Vores værelser er alle 2-mandsværelser og sammen har eleverne ansvaret for at værelset fungerer.
Nogle gange bliver den første roomie også den bedste ven/veninde man får i løbet af året, nogle gange kræver det lidt mere arbejde at få til at fungere. På efterskolen møder man mange forskellige mennesker, og der er stor læring i at få et værelse til at fungere selvom man har vidt forskellige rengøringsstandarder, er A eller B mennesker osv.
Man har den samme roomie indtil efterårsferien, hvor vi åbner muligheden for at bytte roomie. Mange vælger at blive boende, mens nogen gerne vil bo sammen med deres nye bedste ven.

Kontaktgrupper

Kontaktgrupper er de grupper som spiser sammen og med deres kontaktlærer laver forskellige aktiviteter og hyggelige ting i løbet af året.
Kontaktlæreren har et specielt ansvar overfor eleverne i sin gruppe og vil i løbet af året have trivselssamtaler for at følge elevens udvikling. Kontaktlæreren vil gennem en elevplan, og i samarbejde med eleven arbejde for god udvikling. Som konklusion på disse samtaler får hver elev i slutningen af efterskoleåret en udtalelse, som både beskriver elevens udvikling og giver gode råd til forbedringsmuligheder i deres videre færd.

Praktisk arbejde

Det er eleverne som sørger for at skolen er pæn og ren, det foregår ved skemalagt rengøring 1-2 gange om ugen. Derudover er der ugentlig værelsesrengøring og krav om at man forlader værelset i god stand inden man møder i skole om morgenen.
I kontaktgrupperne hjælper man med opvask cirka 2 ugers i løbet af året.
Man bliver faktisk vildt god til at gøre rent (og vaske tøj) når man går på efterskole.

Weekend

I weekenderne er der en lærer som har planlagt lidt program som ofte er obligatorisk. Der vil dog altid være tid til at holde “fri” og slappe af.
Man vælger selv om man vil være på skolen i weekenden, inden onsdag middag skal man have valgt til/fra. Det halve af skolen vil typisk være på skolen i weekenden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.